Over ons

Wij zijn een groep psychotherapeuten die op regelmatige basis expertise uitwisselen.

Wij zijn 5 psychotherapeuten (4 psychologen en een orthopedagoge) die met elkaar verbonden zijn via een maandelijkse bijeenkomst (intervisie) bij een van onze leden. Vanuit uiteenlopende achtergronden (systeemgerichte en experiëntiële benadering, cognitieve gedragstherapie) doen we aan psychotherapie en/of coaching. We richten ons daarbij tot volwassenen en jongeren. Afhankelijk van de therapeut gebeurt dat individueel, voor koppels en/of gezinnen.

Daarbuiten hebben we elk ook een verschillend werkterrein: Vlaams-Brabant (Averbode, Scherpenheuvel en Geetbets), Antwerpen (Balen), Limburg (Hasselt en As).

Onze intervisiegroep is opgericht rond het jaar 2000. Het groepsgebeuren wordt gekenmerkt door een sterk respect voor elkaar en voor de cliënt, met een diep geloof in de groeimogelijkheden van mensen. In de groep worden ervaringen uitgewisseld en kunnen we met onze vragen terecht. Deze groep staat er dan ook mee garant voor dat we op een deskundige en gedreven manier met onze cliënten blijven omgaan. Daarnaast heeft elk van ons contacten met huisartsen, psychiaters en andere hulpverleners indien gewenst of nodig.

Waarvoor kan je bij ons terecht: relatieproblemen, angsten, depressie en burn-out, moeilijke rouwprocessen en trauma’s, verwerking van een moeilijke jeugd, stressklachten, omgaan met beperkingen (gebrek aan zelfvertrouwen, niet-aangeboren hersenletsel,…), werk- en studieproblemen, seksuele problemen… Vraag best bij je eerste contact of je probleem aansluit bij het werkterrein van de therapeut.

Voor meer informatie over de referenties, activiteiten en adresgegevens van elke therapeut kan je verder terecht op deze website.